keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Vihdoin valmis!

Kauan suunnitteilla/tekeleillä ollut naulakkosysteemi valmistui tänään.

Viime syksynä sain idean tällaiseen hökötykseen ja silloin hankin vanhat ovet facebookin kirppikseltä. 
Ovet lojuivat varastossa puolisen vuotta, kunnes osallistuin pintakäsittelykurssille viime maaliskuussa ja otin ovet käsittelyyn.

Irroitin vanhan maalikerroksen kuumailmapuhaltimella ja lopuksi vielä hioin ovet kauttaaltaan. Sen jälkeen maalasin ne vesiohenteisella maalilla pariin otteeseen. Halusin ovista kuluneen näköiset, joten hioin aika reilusti kulmia ja muita normaalisti kuluvia kohtia. Kuluneet kohdat korostuvat vielä paremmin, kun käsittelin ne värittömällä vahalla.

Lopuksi maalasin kuvat oviin. Netistä löysin lintuhäkkien kuvia, jotka tulostin aina yhden A4 paperille. Väritin lyijykynällä papereiden takapuolet ja asetin ne kuva ylöspäin haluamaani kohtiin. Piirsin ääriviivoja pitkin kuvat paperin päällä, jolloin takana oleva lyijykynäväri tarttui oven pintaan. Sitten vaan maalasin harmaalla maalilla lyijykynän jälkiä pitkin. Maalaamisessa käytin grillitikkua, jotta sain tehtyä ohutta jälkeä. Maalin kuivuttua hioin vielä kuvat hieman kuluneiksi.
Näin, ovet olivat valmiit.

Halusin ovien eteen kengille säilytysarkun. Sen toteuttamiseen meni myös muutama kuukausi, mutta kun hommaan ruvettiin, ei siinä kauaa mennyt. Isäni kanssa siis rakensimme laudasta laatikon. Sopivat saranat löytyi Biltemasta ja takorautaiset naulakot löytyi Kodin Terrasta. Laatikon maalasin samalla maalilla kuin ovetkin.

Tänään kasasimme koko rakennelman ja nyt se on vihdoin paikallansa! :)
Naulakot on tarkoitettu laukuille ja huiveille, hommaan vielä jaloilla seisovan naulakon tuohon viereen takeille.
Kenkäarkkuun mahtuu paljon kenkiä ja loput huivitkin ajattelin sinne laittaa johonkin erilliseen laatikkoon, kunhan jostain löydän sellaisen.

Tästä Pinterestistä löytämästäni kuvasta sain siis ideani:

two old doors and a bench cubby--great for a mudroom or front entry

4 kommenttia: