sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kermatoffee




Kokeilin eilen tehdä itse toffeeta.
Tällä ohjeella tuli tosi hyvää ja pehmeää!
Ohje on Valion sivuilta.

Kermatoffee

2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl tummaa siirappia
25g voita
Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa. 
Anna seoksen kiehua voimakkaasti poreillen 15 - 25 min. 
Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa, ettei seos tartu pohjaan.

Kun toffee alkaa saostua, tipauta seosta kylmään veteen n. 1/2 tl. 
Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, 
että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista.

Kaada seos n. 17 x 17 cm:n vuokaan, jossa on leivinpaperi. 
Anna kovettua. Leikkaa paloiksi. 
Toffee leikkautuu parhaiten, kun se on täysin jäähtynyttä.

Pakkaa palat sellofaaniin (tai paistopusseista leikattuihin paloihin), 
sulje päät narulla tai nauhalla.

* Tarkkaile toffeen valmistumista. Keittoaika vaihtelee riippuen kiehumisen 
voimakkuudesta, keittoastian halkaisijan suuruudesta ja annoskoosta.
* Jos toffee tarttuu veitseen leikattaessa, kasta sitä välillä kuumaan veteen.
* Makeiset säilyvät 1 - 2 viikkoa.

Mulla seos näytti vartin kuluttua tältä.
Kaadoin sen irtopohjavuokaan, jonka pohjalle laitoin leivinpaperia.


Annoin jäähtyä kunnolla ja leikkelin paloja.
Osan käärin sellofaaniin ja osan leivinpaperipaloihin.



..Eipä ole enää montaa jäljellä!
Seuraavaksi ajattelin kokeilla näitä suklaakuorrutuksella!

3 kommenttia:

  1. Pitää ehkä kokeilla :) ja kauniisti paketoitu! Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti kokeilla! :)

      Poista
  2. Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla! Tykkään kotitekoisista makeisista, niitä tulee tehtyä erityisesti lasten synttäreille :)

    VastaaPoista