sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Marengit

 

Tällä ohjeella marengit onnistuvat aina!

2 valkuaista
1,5 dl sokeria

Näihin laitoin lisäksi mausteeksi mariannerouhetta
vajaa desin verran.

 Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumaa kestävään kulhoon.
Vatkaa valkuaisia vesihöyryssä,
eli kattilaan vähän vettä kiehumaan ja kulho
kattilan päälle vesihöyryyn.
En pitänyt kulhoa koko aikaa tiukasti kattilan päällä, vaan nostin sitä välillä,
jotta höyry pääsee ulos kattilasta.

Vatkaa valkuaisia noin 10 min, kunnes sokeri on sulanut ja seos hieman lämmintä.
Ota kulho pois vesihöyrystä ja vatkaa vielä noin 10 min, 
kunnes seos on kovaa, kiiltävää ja jäähtynyttä.
Lisää mariannerouhe lopuksi kaapimella käännellen joukkoon.


Laita vaahto pursotinpussiin ja pursottele pellille pieniä marenkeja.


Laita marengit noin 100 asteiseen uuniin kuivumaan reiluksi tunniksi,
kunnes ne ovat kovia ja kevyitä.
Anna jäähtyä ja herkuttele! :)




Näihin vaaleanpunaisiin marenkeihin laitoin mausteeksi 1 tl vanilijasokeria
ja värjäsin massan lopuksi pastavärillä.


2 kommenttia:

  1. Namskis, kun kuulostaa hyviltä! :) Sait kyllä nuo tosi kauniisti onnistumaankin :) En oo tiennytkään, että marenkeja valmistetaan vesihöyryssä vatkaten! En tosin ookaan tehnyt kuin marenkipohjia. Näistähän sais vaikka mitä variaatioita vaihtelemalla "maustetta" :) Miltähän maistuis turkinpippurirouheen kanssa? ;)

    Pirteää viikonjatkoa sulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään tiennyt ennen kun tutkin googlen avulla marenkiohjeita! :D Kun normaalisti mulla lässähtää marengit ihan kamaliksi, niin tällä ohjeella pysyi hyvin ryhdissä ja tuli rapeita!
      Turkinpippurirouhetta vois kokeilla seuraavaksi. :P

      Poista